Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Arthur Conan Doyle – The Hound of the Baskervilles Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Arthur Conan Doyle – The Hound of the Baskervilles

Titel: The Hound of the Baskervilles
Författare: Arthur Conan Doyle
Utgivningsår: 1902
Recenserad: 2006-12-07
Status:
N/A

The Hound of the Baskervilles blir den sista boken om Sherlock Holmes. Egentligen har jag sagt allt jag vill säga om Sherlock Holmes, i alla fall i allmänna termer (se A Study in Scarlet, The Sign of Four, The Adventures of Sherlock Holmes och The Memoirs of Sherlock Holmes). Det finns dock lite kvar att säga om den här boken och om Sherlock Holmes i allmänhet.

Till skillnad från de tidigare böckerna, handlar inte The Hound of the Baskervilles så mycket om Sherlock Holmes. Visst är han med och spelar en viktig roll, men det är ändå Watson som är huvudpersonen. Egentligen är det mest dåligt, eftersom det enda nöjet med att läsa de tidigare böckerna är att uppleva Holmes karaktär. I övrigt liknar upplägget de andra, förutom att det är lite mer utdraget. På plussidan hamnar en kuslig och välbeskriven miljö.

Jag har funderat på vilken bok jag rekommenderar andra att läsa först och jag är nu tämligen övertygad om att den första boken, A Study in Scarlet är den som fångar essensen av detta författarskap på bästa sätt. Läs gärna den, om inte annat så för allmänbildningens skull. Om intrycket av den blir väldigt positivt, kan det vara en bra idé att läsa någon av de andra romanerna, men jag råder till att undvika novellsamlingarna.

Tags: , ,