Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Månadens musik – november 2006

Månadens musik – november 2006

Förrå månaden innehöll ganska mycket musik, men inte så mycket nytt. Därför blir det här ett kort inlägg och vi ska raskt gå över till att kika på de tre mest spelade låtarna.

1. The Knife – Reindeer
2. Melotron – Weltenkonstrukteur
3. Goldfrapp – Human

Ska jag försöka säga något gemensamt för låtarna är det att jag börjat lyssna mer på gamla album av grupper jag redan känner väl till. Alla tre kommer från band jag lyssnat på ganska länge, men ingen av dem är från det senaste albumet.

Reindeer är en mycket mysig låt med extremt skum text. Som vanligt när det gäller The Knife är det kontrasten mellan hennes sång och den relativt mörka musiken som är halva poängen. I det här fallet accentueras hennes del också av texten.

Weltenkonstrukteur låter som Melotron brukar låta och är egentligen inte speciell på något sätt. Den låter bra och är trevlig att sjunga med i.

Human har spelats ganska mycket de senaste månaderna, men inte speciellt koncentrerat. Den låter lite som filmmusiken till någon gammal Bond-film och är inte alls vidare lik andra låtar av Goldfrapp. Aterigen är det hennes röst som spelar stor roll.

Tags: , , ,