Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Educating Rita Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Educating Rita

Titel: Educating Rita
Regi: Lewis Gilbert
Manus: Willy Russel
År: 1983
Recenserad: 2007-02-18

Det här är egentligen en recension jag borde ha skrivit för länge sedan, men av olika anledningar har det inte blivit av. Det mesta har redan sagts i min recension av pjäsen, men lite om konverteringen till film kan ändå kommenteras.

Jag tycker att det fungerar, men inte mycket mer. Det som är bra i pjäsen är också bra i filmen, men det har tillkommit en hel del som egentligen inte behövs. Där pjäsen är härligt minimalistisk är filmen som vilken annan film som helst. Jag kan inte säga att jag rekommenderar den, utan titta då närmare på pjäsen istället.

Tags: ,