Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Roger Zelazny – The Guns of Avalon Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Roger Zelazny – The Guns of Avalon

Titel: The Guns of Avalon
Författare: Rogel Zelazny
Utgivningsår: 1972
Recenserad: 2006-12-30
Status:
N/A

The Guns of Avalon tar vid där Nine Princes in Amber slutar (vilket betyder att det är en del av en serie och att jag därför utfärdar spoilervarning för er som inte läst första boken). Corwin har lämnat Amber efter sin flykt från fängelsehålorna och har återhämtat delar av sin styrka. Men för att kunna återinta Amber och sätta sig själv på tronen, måste han få tag i en militärmakt som kan krossa sin broders styrkor.

Ett av berättelsens huvudelement är den förbannelse som Corwin uttalade när Eric förstörde hans ögon och kastade honom i de djupaste fängelsehålorna. Man får aldrig veta exakt vad den går ut på, men skuggvarelser av olika slag börjar ansätta Amber strax därpå. En annan viktig del, som gett upphov till titeln, är Corwins försök att mönstra en ny här för att inta Ambers tron. Han reser till jorden och till landet Avalon för att tillverka skjutvapen som kommer att göra hans trupper i princip oövervinnerliga i Amber (vanligt krut fungerar inte).

Jag tycker att den andra boken fortsätter smidigt efter den första och att den håller i princip samma klass. Om första boken var lite mer av en introduktion till världen, är det här början på resten av berättelsen och en mycket bra sådan. Jag kommer utan tvekan att läsa även de övriga böckerna i serien, även om saker och ting inte är tillräckligt bra eller tillräckligt häftigt för att motivera mer än fyra sniglar också till den här.

Tags: , , ,