Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Silent Hill Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Silent Hill

Titel: Silent Hill
Regi: Christophe Gans
Manus: Roger Avary, Nicolas Boukhrief, Christophe Gans, Roger Roberts
År: 2006
Recenserad: 2007-01-04

Silent Hill är en skräckfilm som bygger på ett datorspel jag inte har provat. Enligt utsago ska det vara betydligt bättre än filmen. Det borde vara så, eftersom det inte kan vara speciellt svårt att uppnå det. Jag ska dela in min syn på filmen i tre delar.

Den första delen av filmen är riktigt trevlig. En kvinna kommer med sin dotter till en “spökstad”, varpå barnet försvinner och modern börjar leta. Allting är spökligt och så vidare. En snygg detalj är att det regnar aska från himlen. Hela den här första tredjedelen andas stämning och fick mig att tro att resten av filmen också skulle bli lika bra.

Någonstans i mitten planar det ut och blir till något vardagligt skräckaktigt, vilket jag inte gillar speciellt mycket. Lite för mycket oj nu ska publiken hoppa till-stuk. Mot slutet blev filmen otroligt dålig, lite som att se på en mörk och hemsk skräckfilm, men där de glömt stänga av strålkastarna i studion så att man ser allting som händer. Blä, vad dåligt.

Tyvärr märks det också att filmen bygger på ett spel, eftersom handlingen känns väldigt linjär (gå dit för att hitta ledtråden som leder till nästa ställe, och så vidare). Det jobbiga med Silent Hill är att den är så ojämn. Slutet kan jag nästan tänka mig att ge noll sniglar, men början var så pass bra att jag ändå vill ge filmen lite credits. Det får bli två sniglar totalt.

Tags: , , , ,