Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Roger Zelazny – Sign of the Unicorn

Roger Zelazny – Sign of the Unicorn

Titel: Sign of the Unicorn
Författare: Rogel Zelazny
Utgivningsår: 1975
Recenserad: 2007-01-05
Status:
N/A

Den tredje boken i serien om Amber handlar nästan uteslutande om Corwin och hans syskon. Det kanske man kan hävda att även de andra böckerna gör, men i den här boken är fokuset mer uttalat. Handlingen utspelar sig Amber och sedan tidigare har man som läsare anledning att tro att det finns en eller flera förrädare i samlingen, men vem eller vilka?

Jag tycker att det här är den bästa boken hittills, men jag tycker samtidigt inte att den är tillräckligt mycket bättre för att motivera ett annat betyg. Det känns som att saker och ting börjar komma igång på allvar, vilket märks extra tydligt på slutet. Zelazny skriver bra och genomtänkt och det är på det här sättet jag vill att fantasy ska vara, möjligen trumfat av Neil Gaiman.

Det är också trevligt att se att författaren klarar av att hålla längden på böckerna någorlunda konstant och inte springer iväg med antalet sidor som en del andra författare (*host*). Sign of the Unicorn får fyra sniglar, men om det var fyra ganska svaga sniglar till böckerna innan, är detta en mycket stark fyra. Bra Zelazny, fortsätt gärna så här.

Tags: , , ,