Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Månadens musik – december 2006

Månadens musik – december 2006

Det här inlägget blir kortare än jag hade tänkt, för allt fint jag hade skrivit försvann när jag strulade till det. Nåja, december månad bjöd på helt ny musik, rekommenderad av bekanta. Ingen av dem ledde vidare till grupper jag börjat lyssna på, men det är ändå två mycket bra låtar som jag själv rekommenderar.

1. Akira Yamaoka – Room of Angel
2. Blue Man Group – Time to Start
3. Covenant – Brave New World

Room of Angel är från datorspelet Silent Hill 4, som jag inte hade hört talas om innan jag hörde låten. Musiken består av pianospel plus en dov bas som ger det hela en sorgsen avskedskänsla. Mycket trevligt, tack till Vildkatt för tipset.

Det andra tipset kom från Krille och bör upplevas med såväl syn som hörsel. Blue Man Group är ett band vars grej är att dels vara blå och dels spela på rör av olika slag. Nu menar jag inte metallrör, för det känns rätt gjort, utan plaströr. Ljudet som bildas är riktigt coolt. Genom att besöka YouTube kan ni se en inspelning från en konstert med just Time to Start.

Tags: , , ,