Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Roger Zelazny – The Hand of Oberon Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Roger Zelazny – The Hand of Oberon

Titel: The Hand of Oberon
Författare: Rogel Zelazny
Utgivningsår: 1976
Recenserad: 2007-01-17
Status:
N/A

I vanlig ordning är det svårt att skriva något nytt om den fjärde boken i en serie, speciellt när böckerna är tämligen lika varandra. Berättelsen om Corwin och Amber går vidare och fortsätter att utvecklas, så även om det är fråga om en direkt fortsättning på de tidigare, böckerna, tycker jag ändå att den tillför tillräckligt mycket nytt för att vara läsvärd. Den innehåller också en rätt snygg twist som nog gör att den får samma betyg som sina föregångare.

Haken med serier är annars att jag inte gillar när allt uppföljaren gör är att göra samma sak som föregångaren, fast mer. Dock tycker jag som sagt att Zelazny ändå lyckas variera sig och om förra boken handlade mycket om intriger syskonen emellan, är det mer fokus på kosmologi och annat trevligt i The Hand of Oberon. Precis som i de tidigare böckerna är det bra karaktärer och det där lila extra i språket som saknas för att jag ska bli begeistrad.

Tags: , , ,