Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Roger Zelazny – The Courts of Chaos Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Roger Zelazny – The Courts of Chaos

Titel: The Courts of Chaos
Författare: Rogel Zelazny
Utgivningsår: 1978
Recenserad: 2007-01-19
Status:
N/A

The Courts of Chaos är den femte och avslutande boken i Zelaznys krönika över Corwin av Amber. Den knyter ihop de sista trådarna och för kampen om Ambers framtid till the Courts of Chaos (som jag av någon anledning tycker är ett riktigt coolt namn).

Vi får oss lite mer till livs vad gäller kosmologin i den här boken och det är nog det jag tycker är coolast i serien. Precis som jag har påpekat tidigare så är inte karaktärerna eller språket mästerverk, men det finns dock gott om idéer som är mycket trivsamma att uppleva. Jag kan tycka att handlingen känns aningen linjär, men å andra sidan så är det avslutningen på serien så det stör mig inte så mycket. I övrigt finns det inte mycket att säga, eftersom den här boken håller ungefär samma standard som de tidigare.

Det är dock på sin plats att säga någonting om serien som helhet. Jag tycker att böckerna helt klart är läsvärda, inte minst på grund av att de innehåller ganska mycket per sida. Det finns många roliga idéer och en hyfsat fängslande intrig. Berättelsen saktar aldrig ned så mycket att man hinner tröttna, men å andra sidan blir den aldrig så bra att jag hänförs. Den är klart bättre än vad jag förväntade mig, men också klart mycket sämre än exempelvis Lord of Light.

Tags: , , ,

 1. Hällzon’s avatar

  Stabilt. Själv har jag bara läst Nine Princes och Guns Of Avalon, men jag kanske skulle börja leta efter resten på bibblan.

  Sen är ju kosmologi är alltid trevligt. Säger jag som gillade Rivas Skrifter.

  Reply

 2. Snigel’s avatar

  Om du gillade de första böckerna kan du läsa de andra också, för de håller ungefär samma stil och klass utan att bli sämre på något sätt. Jag gav ju alla fem böckerna samma betyg, men det är ju bara fyror, så om du inte var överdrivet förtjust i ettan och tvåan (mer än jag) finns det mycket annat jag rekommenderar mycket mer.

  Reply