Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Sömnexperiment

Sömnexperiment

Sömn är något som intresserar mig ganska mycket och jag har tidigare experimenterat lite med att sova på okonventionella sätt. Nu när Alva är i Indien hade jag tänkt att testa en sak, nämligen att gå upp exakt samma tid varje morgon (det gäller förstås även helger). Eftersom jag då och då har föreläsningar eller lektioner klockan 08:15, har jag beslutat mig för att 07:00 är lagom att sätta klockan på och 07:10 går jag upp. Någonstans här brukar det vara bra att stoppa in en promenad för att komma igång, sedan nei kung och därpå en dusch. Det hinner jag inte riktigt om jag börjar 08:15, men det händer inte varje dag i alla fall.

Nu leder förstås det här till att det blir mycket mindre sömn än åtta timmar per natt, men det vägs upp av att jag sover ungefär en halvtimme på eftermiddagen. Tanken är att jag kombinerar fördelarna med att vakna på en bestämd tid (har ni inte provat det borde ni göra det, för kroppen lär sig väldigt fort att vakna till om man bara låter den vänja sig vid det) och fördelen att sova relativt korta perioder under dagen. Jag har gjort det i kanske fyra dagar nu, men jag får lov att återkomma om någon vecka eller så för en första rapport.

Uppdatering: Jag kanske borde tillägga att mitt schema tvingar mig att gå upp vid den här tiden i snitt två till tre gånger per vecka. Hade det varit så att jag alltid började 08:15 hade det inte varit så stor poäng med experimentet, men dagar som idag (då jag börjar 12:00), har jag gått upp fem timmar innan jag började och har hunnit med mycket trevligt. Men nu ska jag iväg och simma innan min lektion börjar. Tjing!

Tags: ,

  1. Snigel’s avatar

    Jag tycker om dig också.

    Reply