Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · The Authority – Under New Management Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

The Authority – Under New Management

Titel: The Authority – Under New Management
Författare: Warren Ellis, Mark Millar
Tecknare: Bryan Hitch, Paul Neary, Frank Quitely, Trevor Scott, Scott Williams, Mark Irwin
Utgivningsår: 2000
Recenserad: 2007-01-23
Status: N/A

Recensionen av andra samlingsvolymen (eller vad man nu ska kalla dem) skulle bli väldigt lik den första om jag skulle skriva ut allting igen. Därför tänker jag nöja mig med att kommentera skillnaderna mellan Under New Management och Relentless.

Anledningen till att den här får betydligt sämre betyg än förra är att de bästa idéerna redan presenterats i första och nu återanvänds. Det finns visserligen ett par guldkorn (Jenny Sparks är fortfarande intressant och det enorma rymdskeppet som ska förstöra jorden är också häftigt), men inte alls lika många som i Relentless.

Nu motiverar inte detta en sänkning med en hel snigel, utan jag ska ta upp ytterligare en sak som gör Under New Management sämre i mina ögon. Jag hyllade bilderna i den förra recensionen och det är något jag inte känner att jag kan göra i den här. Visst finns det undantag, men jag tycker ändå att det var mer ögongodis tidigare.

Det intressanta är nog att jag förmodligen inte ogillar The Authority för att det är en superhjälteserie, vilket jag kanske kunde misstänka att jag skulle göra innan jag läste. Istället känns det som om den bara är utförd på fel sätt eller inte riktigt passar mig. Har något ni tror jag skulle gilla bättre får ni gärna kasta det på mig. Har ni det inte i tryckt format och är villiga att låna ut det är det dock minimal chans att jag läser det.

Uppdatering: Dimfrost påpekade att det faktiskt är två olika författare och olika tecknare i första och andra delen av Under New Assignment. Jag vill då lägga till att jag gillade den första delen mycket mer än den andra och att den första delen håller ungefär samma klass som Relentless (det vill säga rätt bra).

Tags: , , , , , , , , ,