Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Lax

Lax

Det är inte ofta jag skriver om mat, men nu är det dags. Jag fick nämligen ett tips idag om hur man lagar till lax smidigt. Det står tydligen på paketet (inte det jag hade, dock), men det är så bra så att jag känner att ett inlägg är motiverat. Jag gillar fisk överhuvudtaget, men lax har alltid varit en favorit. Problemen när man steker lax är att dels att man glömmer den i frysen och måste paniktina och dels att det är lätt att steka för länge så att den blir torr. Prova det här:

1. Ta en laxfilé ur frysen
2. Spola varmaste vattnet från kranen i en kastrull
3. Lägg i laxfilen (i förpackningen förstås) och vänta i fem minuter
4. Ta ut laxbiten ur vattnet och förpackningen
5. Krydda och häll på lite matolja
6. Kör på hög effekt (750 W) i ~90 sekunder
7. Klart

Det här är ett enkelt sätt att laga riktigt god mat. Det tar tio minuter från start och då hinner man koka pasta och eventuellt fixa lite grönsaker också. Någonting säger mig att min laxkonsumtion kommer att öka en del. Det bästa är dock att laxen blir riktigt god och inte det minsta torr. Är det här något som alla utom jag kände till så får ni förresten gärna skratta åt mig, men nu har jag gjort mitt för att sprida kunskap och lycka i världen. Nu är det dock dags att sluta prata om laxen och istället mumsa i mig andra halvan som ligger här bredvid.

Tags: ,