Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · We3 Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

We3

Titel: We3
Författare: Grant Morrison
Tecknare: Frank Quitely
Utgivningsår: 2004
Recenserad: 2007-01-30
Status: N/A

We3 är berättelsen om ett projekt att använda biotekniskt förbättrade djur i krig. Tre av försökdjuren har varit extra framgångsrika: hunden Bandit, katten Tinker och kaninen Pirate. När experimentet ska utvidgas, måste dock de gamla delarna avvecklas, vilket innebär slutet för trion. De flyr från anläggningen för att ge sig ut på egna äventyr, jagad av sina skapare som vill förstöra dem. Djuren är inte bara söta och förrymda husdjur, utan är dessutom cybernetiskt förstärkta mördarmaskiner. De har också givits en talförmåga som motsvarar ett barns.

Det lättaste med den här recensionen är att jag inte behöver bestämma mig för om jag ska ta upp de dåliga sakerna först eller sist, för serien har nämligen inga dåliga sidor. Dess största fördel är helhetsintrycket, som på något sätt får mig att känna med de stackars djuren och deras situation, trots att den är så skild från min egen och trots att de faktiskt har ihjäl rätt många av de som är efter dem. Bilderna är väldigt bra och jag gillar stilen såväl som det lätt lekfulla upplägget (sekvenser av väldigt små paneler i större paneler, till exempel).

We3 går väldigt fort att läsa och njutningen per minut är hög. Dock kan jag tycka att det är lite ytlig för att verkligen beröra mig eller göra ett mer permanent intryck. Nu är detta inte mitt tyngsta kriterium, utan jag kan ändå med gott samvete ge We3 fyra och en halv sniglar.

Tags: , , ,