Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Terry Pratchett – Night Watch Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Terry Pratchett – Night Watch

Titel: Night Watch
Författare: Terry Pratchett
Utgivningsår: 2002
Recenserad: 2007-01-31
Status:
N/A

Night Watch är enligt min favorit läsguide den sjätte boken om stadsvakten i Ankh-Morpork. Den här gången är handlingen centrerad till Vimes, även om en del andra gamla karaktärer också dyker upp. Det hela börjar med en jakt på galningen Carcer, men det hela blir snabbt mer allvarligt då brottslingen tillsammans med Vimes förflyttas bakåt i tiden till stadens våldsamma förflutna.

Boken anspelar mycket på revolutioner, hemlig polis och livet i skuggan av dessa. kanske har boken tack vare det allvarliga temat också en lite seriösare ton än många andra av hans böcker. Detta sker lite på bekostnad av den språkliga lekfullhet Pratchett i vanliga fall uppvisar. Bokens starka sida är för en gångs skulle innehållet och handlingen, inte hur det har utförts.

Av det följer naturligtvis att jag tycker att boken är sämre genomförd rent språkligt jämfört med många av hans andra böcker. I vanliga falla brukar jag bli imponerad av hans sätt att skriva och hantera engelska språket, men även om det är helt okej i Night Watch är det inte så att jag blir direkt begeistrad.

Vad gäller sammanfattning och rekommendation säger jag som jag brukar göra: Börja läsa i början på någon av trådarna (dessa syns tydligt i guiden) och se vad du gillar bäst. Personligen är fortfarande stadsvaktstråden en favorit. Pyramids är också ett bra första val, eftersom den är i stort sett fristående från de andra. Night Watch har inte gjort något speciellt intryck på mig, utan sällar sig till skaran av bra böcker av Terry Pratchett.

Tags: , , ,

  1. Hällzon’s avatar

    Yoink! på den guiden.

    Reply