Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Månadens musik – januari 2007 Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Månadens musik – januari 2007

Om januari finns bara en sak att säga, även om det går att säga mycket om den saken: Infected Mushroom. Jag vet inte riktigt varför, men av någon anledning fastnade jag otroligt mycket för gruppen den här månaden och den slår överlägset allt annat med minst faktor fem. Jag har poppat igenom albumen ett antal gånger, men jag har också spelat specifika favoritspår. Fokus har dock legat på bandet och inte på enskilda låtar, så därför når inget ensamt spår särskilt många träffar. Här är listan:

1. Infected Mushroom – Muse Breako RMX
2. Infected Mushroom – Cities of the Future
3. Infected Mushroom – Frog Machine

Jag ska inte gå in och kommentera de enskilda låtarna, men däremot ska jag filosofera lite kring vad som är deras gemensamma nämnare. Till att börja med vill jag hävda att musik i mycket stor utsträckning handlar om vana; har man inte lyssnat på liknande musik innan kan det vara svårt att uppskatta den eller uppfatta nyanser och skillnader. Ni som har koll vet att jag egentligen inte poppar så mycket trance förutom just Infected Mushroom, så jag är inte van att lyssna på sådan musik.

Därav följer att jag gillar de låtar med Infected Mushroom som sticker ut lite och är lätta att särskilja från de andra. Alla dessa tre favoriter gör det. Muse Breako RMX har ganska mycket text, Cities of the Future har en ganska varierad musik och Frog Machine är uppbyggd av väldigt speciella ljud (därav namnet, förmodar jag). Det troliga är att jag kommer att lära mig att uppskatta en allt större andel av deras musik och det ser jag verkligen fram emot.

Tags: ,