Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Lost in Translation

Lost in Translation

Titel: Lost in Translation
Regi: Sofia Coppola
Manus: Sofia Coppola
År: 2003
Recenserad: 2007-02-06

Av en händelse råkar två amerikaner besöka Japan samtidigt. De bor på samma hotell och ingen av dem är vidare nöjd med sin tillvaro som den är. I den främmande miljö som Japan utgör, finner de tröst hos varandra. Allt detta sker mot bakgrunden av en smått surrealistisk bild av landet.

Egentligen är inte det här en film jag borde tycka om, men det gör jag i alla fall. Det är många små saker som gör att Lost in Translation blir riktigt bra. Skådespelet är lysande och framförallt minspel och liknande gör att i stort sett hela filmen blir njutbar. Skildringarna av kulturkrocken är visserligen roliga, men inte alls på samma nivå som övriga filmen.

Filmens svaga sida är själva handlingen, då det egentligen händer det ingenting. Nu måste inte en film vara fartfylld varenda minut, men om en film ska vara så handlingsfattig som den här är, måste det finnas något annat som berör, inspirerar och underhåller mig. Det gör det också, men inte alls i den utsträckning jag kräver för att kunna ge ett högre betyg.

Sammanfattningsvis är Lost in Translation en riktigt bra film jag kan tänka mig att de flesta skulle uppskatta. Den har dock inte satt några djupare spår i mig, utöver en stunds förstklassig underhållning. Fyra sniglar till Lost in Translation.

Tags: