Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Macbeth Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Macbeth

Titel: Macbeth
Regi: Philip Casson
Manus: William Shakespeare
År: 1979
Recenserad: 2007-02-18

Som kronan på verket av mina studier av Shakespeare och Macbeth, annordnades möjlighet att se en inspelning av pjäsen från 1979. Enligt min föreläsare så ska det också vara den bästa som finns att tillgå och det har jag inte svårt att tro på. Dock har jag redan sagt det mesta som finns att säga när jag recenserade pjäsen, så härpå följer bara några kommentarer på den här versionen.

Jag tror inte att man skulle få ut någonting alls av den här pjäsen om man inte läst pjäsen innan och det ganska noga. Nu är det mest tidens fel, eftersom vi som publik ligger 400 år efter. I övrigt är dock skådespelarinsatserna riktigt bra, även om de kan tänkas vara aningen överdrivna då och då. Det var dock roligt att se hur pjäsen kan se ut och det gav mig ändå en hel del. Utöver det kan jag dock inte säga att jag uppskattade pjäsen vidare mycket, så det blir två och en halv snigel till den här föreställningen.

Tags: , , , ,