Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Buy a scanner Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Buy a scanner

Perhaps, this is not fresh news, but since I am currently updating my 101 list, I thought I might as well seize the opportunity and write about one task I have forgotten to write about: the scanner. When entering this task on the list, I had a very specific goal in mind. As you probably know, I am currently studying to become a teacher, and I have decided that computers and digital storage is the only way of handling large volumes useful exercises and teacher-related data. The idea is to scan everything I might need later and to keep the multitudes of paper away from my binders.

It is now a couple of months since I bought a CanoScan LiDE 60, which seemed to be rather good as well as not particularly expensive. It slim and has the feature of being able to scan when it is standing vertically, which means that it does not require much space. So far, I have merely scanned what I want keep, leaving till later the sorting and categorising of the data. I am quite satisfied with the scanner; the scanning itself seems to be working alright as well as OCR.

In a broader perspective, I do not really know if this endeavour is worth the effort, because I would need a laptop computer to bring with be to school if I were to test it properly. However, I am rather convinced that it will turn out satisfactorily and that my scanner will play its designated part.

Tags: ,

 1. thark’s avatar

  Samma modell som jag köpte för något halvår-år sen. :-)

  Vad använder herrn för OCR?

  Reply

 2. Martin’s avatar

  Nice. Var köpte du den och hur mycket kostade den där? $79.9 säger visserligen ungefärligt pris, men inte så mycket mer. Är själv på jakt efter en laserskrivare och en vettig billig scanner.

  Reply

 3. thark’s avatar

  Jag vill minnas att jag köpte min på komplett för runt 700 spänn. De verkar inte ha modellen inne längre, kan ha varit någon annan nätbutik, men det var ungefär det priset.

  Har en HP LaserJet 1020 (inköpt 2005) som jag är supernöjd med (fast det kan ju fotnoteras att för mig innefattar “nöjd” alltid “funkar i linux utan strul”); komplett verkar ta 1100 för den modellen nu; jag kan nästan svära på att den var något billigare när jag skaffade den.

  Ett generellt tips om man vet ungefär vad man vill ha och bara är ute efter bästa pris kan vara att leta på pricerunner

  Reply

 4. Snigel’s avatar

  Priset var ungefär det thark angav, kanske aningen billigare (köpt på http://www.pixmania.com). Jag använder den OCR-programvara som följde med och den fungerar tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd. I skrivarväg har jag en Brother HL-2030 för kanske 1500 på Elgiganten för rätt länge sedan. Fungerar helt okej.

  Reply