Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Månadens musik – februari 2007

Månadens musik – februari 2007

Förra året släppte Front Line Assembly en skiva med titeln Artificial Soldier. Eftersom de står på årets artistuppställning till Arvikafestivalen tänkte jag att det var lika bra att lyssna igenom vad de släppt på sistone. Gruppen som sådan har jag lyssnat väldigt mycket på, men inte så mycket på sistone. Det tog ett tag innan jag verkligen uppskattade Artificial Soldier, men nu gör jag det verkligen. Det märks av följande mest spelade låtar förra månaden:

1. Front Line Assembly – Dopamine
2. Front Line Assembly – Unleashed
3. Front Line Assembly – Social Enemy

En intressant detalj är att samtliga (fyra) personer jag känner som lyssnat på skivan tycker att Dopamine är överlägset bäst. Det tycker jag också och den hade fler träffar än Unleashed och Social Enemy tillsammans. De är också bra låtar, men jag kan varmt rekommendera Dopamine som ett prova på-spår från den här skivan.

Jag har också funderat lite på varför jag gillar Front Line Assembly och kommit fram till att det är blandningen av elektronisk musik och gitarrer som är grejen. Det är lite av samma anledning jag tycker om KMFDM, även om deras musik kanske inte är så lik i övrigt. Så om ni tycker att det låter vettigt, kolla in någon av ovanstående låtar från Front Line Assemblys album Artificial Soldier.

Tags: ,