Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Tentaeufori Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Tentaeufori

Tentaeufori är tyvärr inte ett lika etablerat uttryck som tentaångest, men idag har jag all anledning att göra bruk av det för första gången. För det första skrev jag precis en tenta i British Cultural Studies, vilket är en totalt osammanhängande kurs om kulturhistoria, där hälften av energin har gått åt till att försöka förstå vad det är vi läser om och hitta material. Vi skulle ha förmågan att identifiera en mängd byggnader och konstverk, samt redogöra för historiska skeenden. Den valda perioden var romantiken och viktorianska eran.

Jag har förberett mig genom att plugga mycket tillsammans med klasskompisar (utan er hade den här tentan gått hälften så bra och varit dubbelt så tråkig att plugga till). Dessutom lyssnade jag på 36×30 minuter föreläsningar från The Teaching Company (recension kommer imorgon). Nu när jag skrivit i fyra timmar känns det mycket bra. Jag skrev väldigt mycket som kändes relevant, samtidigt som att jag känner att jag kunde ha suttit lika länge till utan att få kunskaperna skulle sina. Om jag inte får full poäng på den här tentan så bör det i alla fall vara nära. Efter att ha andats 1800-talet dygnet runt i en vecka nu, känns det nästan tomt när livet går vidare.

För det andra fick jag resultatet av hemtentan i History of English, vilket var en snårig och rätt jobbig tenta (Internet må vara bra, men vissa saker är svåra att hitta). Jag fick ett klart VG på den och det känns väldigt bra, förstås. Dessa båda tentor tillsammans gör att jag just nu känner mig väldigt nöjd, på gränsen till odrägligt självbelåten. För att fira ska jag laga mig själv lite god lax och sova en timme. Mot köket!

Uppdatering: Jag fick alla rätt på British Cultural Studies-tentan!

Tags: ,

  1. Martin’s avatar

    Vaddå “på gränsen till”…? :P Nävars, grattis kanske är fel ord när du verkar ha slitit aset för att få det betyg du förtjänat. Bon courage, Limace.

    Reply

  2. Snigel’s avatar

    Idag fick jag tillbaka tentan och jag hade faktiskt alla rätt :)

    Reply