Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Patrick N. Allitt – Victorian Britain Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Patrick N. Allitt – Victorian Britain

Titel: Victorian Britain
Föreläsare: Patrick N. Allitt
Producent: The Teaching Company
Omfattning: 36 x 30 minuter
Medium: Ljud
Recenserad: 2007-03-23

Att lyssna på för kursen externa föreläsningar är ett gammalt knep jag använt mig av flera gånger tidigare. Eftersom jag beräknar att jag har ett par timmar per dag då det inte går att göra något annat än att lyssna (när jag går, diskar, städar, lagar mat, etcetera), är detta ett mycket effektivt sätt att skaffa sig stora mängder bakgrundsmaterial till ämnen jag pluggar. Det är givet att allting inte fastnar, men tillräckligt mycket gör det för att det ska vara någon idé.

Den här föreläsningsserien handlar om Victorian Britain, vilket är en av två epoker jag skrev tenta på nyligen, och presenteras av en herre som heter Patrick N. Allitt. Seriens genomförande är exemplariskt från början till slut och jag har egentligen ingenting att klaga på. Jag visst inte att jag var intresserad av perioden innan jag började, men nu har jag fattat det. I de 36 föreläsningarna har han hunnit gå igenom kultur, socialt liv, inrikes- och utrikespolitik, ekonomi, teknisk utveckling och mycket, mycket mer. Varje föreläsning är väl avgränsad och behandlar ett eget ämne, även om de alla hänger ihop bra. Allitt har trevlig dialekt och en röst som gör sig bra för föreläsningar av det här slaget och mycket av seriens storhet kommer utan tvekan från hans utförande snarare än innehållet. Han är duktig på att blanda upp vad han säger med bra exempel och stundtals roliga anekdoter.

Serien är dock inte helt perfekt, men jag tror snarare att det beror på att ämnet inte är det bästa tänkbara för min del. Herr Allitt gör dock ett förbaskat bra försök och når nästan hela vägen fram (vilket är flera sniglar mer än jag hade förväntat mig). Jag kan också tycka att sammanhanget mellan föreläsningarna är lite svagt, men det kan ju också betraktas som en fördel. På det stora hela är jag mycket nöjd med den här föreläsningsserien och kan varmt rekommendera den, även till er som inte är specifikt intresserade av ämnet.

Tags: , , , ,