Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · London/Chester 2007

London/Chester 2007

Nu är jag hemma igen. För att vara lite mer exakt kom jag hem kring halv tre i eftermiddags efter drygt två veckors resa till England. Jag ska inte bli så långdragen, även om det förstås alltid finns otroliga mängder att berätta. Är det något som verkar intressant får ni helt enkelt fråga. Låt oss börja med en kort sammanfattning.

Första veckan spenderade jag i London hos Carin och Can, som bott och arbetat i London i snart ett och ett halvt år. Sedan de åkte har jag knappt träffat dem mer än sporadiskt och det var mycket trevligt att se dem igen. Ett stort tack för att jag fick bo hos er också! Dagarna spenderade jag på att upptäcka London till fots. Jag avverkade de flesta välkända sevärdheter, letade bokaffärer och skaffade mig en allmän uppfattning om staden. På kvällarna umgicks jag med Carin och Can, samt deras två rumskamrater. På det hela taget en bra vecka.

Andra veckan var jag i Chester tillsammans med knappt fyrtio andra som också läser till lärare i engelska på någon nivå. Veckan innehöll sightseeing av Chester med omnejd, besök på två skolor, en dagstur till Wales och mycket annat. Det var ett ganska sammanpressat schema, men slutresultatet var ändå över förväntan. Framförallt var det trevligt att umgås med folk från universitetet i en helt annan miljö.

Nu har det blivit dags för några observationer. Engelsk mat är totalt värdelös. Allting ska friteras och serveras med pommes. Visst, det är gott en eller ett par gånger, men när man inte kan laga mat själv blir mat otroligt less på det efter ett tag. Det är inte så svårt att begripa att landet har problem med fetma när barnen bara äter pommes frites och sås till lunch varje dag. Enda sättet att få bra mat är att äta på utländska restauranger.

Engelska bostäder ligger i en klass långt under den svenska. Det invånarna tycker är fina lägenheter, skulle vi bara fnysa åt om det var här. Pålitligt varmvatten och vattentryck är en lyx och det finns säkert inte ens ett ord för att tapetsera om. Monumentet över hela tragedin är heltäckningsmattor, helst i badrummet.

Trots allt detta har jag ändå blivit sugen på att spendera mer tid i England, framförallt för att lära mig språket bättre. Just nu funderar jag på att plugga någon termin vid lämpligt universitet, men kommer jag på något annat går det bra med. Jag har länge vetat att jag vill vistas i England ett bra tag innan jag börjar jobba som lärare i Sverige och efter den här resan känns det närmare än någonsin. Chester var en mycket fin stad på alla sätt och där kan jag tänka mig att plugga om andra omständigheter gör det till ett bra val.

Jag har också hunnit fundera ganska mycket, spånat mycket på projekt och idéer, läst ett par böcker och en del annat. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, men jag känner att det är bättre att lyfta fram resultatet av dessa saker i separata inlägg när tiden är mogen. Nu ska jag istället krypa till kojs efter en alldeles för lång dag. Om ni håller ut kanske det dyker upp bilder senare, men i så fall hör jag av sig. Godnatt så länge!

Tags: , , ,

 1. Martin’s avatar

  Välkommen hem! :D

  Reply

 2. Caroline’s avatar

  Jag instämmer med Martin, välkommen hem!

  Kul att se att vi har samma åsikt om engelsk mat (fast vad skulle man annars tycka? ;). Och England i stort också verkar det som. Undermåligt och underbart på samma gång, precis som du beskriver det. :)

  Reply

 3. walium’s avatar

  Äsch, vad har England som inte Sverige har? Är det fet mat och fula tapeter som du saknar så är det bara att flytta till Ryd. :)

  Reply

 4. ojhan’s avatar

  Det var roligare att läsa beskrivningen än det skulle varit att uppleva det själv.

  Reply