Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Covenant – Feedback Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Covenant – Feedback

Det här är ett låttips jag har väntat med länge. Jag har hittills haft en liten egen policy att inte tipsa om mer än en låt från samma grupp, men jag kommer snart att bryta det, eftersom det finns så mycket olika typer av låtar från en grupp och då blir det en policy som bromsar snarare än som uppmuntrar till variation och då är det inte bra.

Covenant är ett svenskt band som funnit sedan mitten av nittiotalet och de flesta som är insatta vet vilka de är. Jag har lyssnat på dem i många år och jag rankar dem som nummer två på min artisthimmel, efter Pink Floyd. Av närmare 70 låtar jag lyssnat på ordentligt, finns det bara två jag tycker är dåliga och inte speciellt många som är medel. Resten är bra eller väldigt bra. Detta gör Covenant speciella för mig, jag vet inget annat band som är så. Därför har jag väntat länge för att se till att tipsa om rätt låt. Det väger mellan Go Film och Feedback. Eftersom jag redan sagt att jag kommer bryta min policy snart, slår jag till och här kommer alltså Covenant med låten Feedback.

Genom åren har gruppen gått mot ett mer lättlyssnat och mer poppigt sound, men Feedback är från den gamla goda tiden och är nog bland de mer svårlyssnade låtarna Covenant har gjort. Distorsion på instrument är något folk inte brukar tycka om. Det som gör låten så otroligt bra är helheten. Texten, musiken och framförallt hans röst. Den pålagda kören i bakgrunden gör att känslan är lite ödesmättad och hotfull. Feedback lyssnar jag gärna på väldigt högt, för även om den kanske inte är röjig, har den fast takt och vinner på volym. Texten är också intressant och liknar till viss del Assemblage 23s Let me be your armour, som jag tipsat om tidigare. Här kommer texten till Feedback:

I consume the wind that makes you cold
and drink the blood of the bleeding souls
to check your fear and hide the noise
of the howling wolves that steals your voice

I confuse your mind and feed your dreams
to read your thoughts and keep them safe
from harmful truth and the hopeful lies
of the tempting demon that hurts your eyes

I will protect you from your visions
to safe you from illusions
I will protect you from ideals
to safe you from defeats

I consume the wind that makes you bold
and suck the blood of the living souls
to make you numb and hide the noise
of the howling wolves that is your voice

I seduce your mind to fear your dreams
and read your thoughts to keep you blind
from harmful truth and the open skies
of the outside world before your eyes

Som jag redan påpekat är inte det här den första låten jag rekommenderar folk att lyssnat på, men det är den jag efter flera års lyssnande tycker är bäst och därför uppmanar jag er som tror det här kan vara något (eller ni som är modiga) att fixa hem denna underbara låt!

Tags: ,