Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Ernest Hemingway – The Old Man and the Sea Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Ernest Hemingway – The Old Man and the Sea

Titel: The Old Man and the Sea
Författare: Ernest Hemingway
Utgivningsår: 1952
Recenserad: 2007-05-03
Status: N/A

Ibland stöter jag på böcker som är bra nästan enbart på grund av att de är skickligt skrivna. Det bästa är förstås när innehållet också är fantastiskt, men ibland kan det räcka med att författaren är på gränsen till oändligt skicklig för att det ska bli bra i alla fall. The Old Man and the Sea är en sådan bok där innehållet skulle varit intetsägande eller rentav banalt om det inte hade berättats av en mästare.

Berättelsen handlar om en gammal kubansk fiskare som ger sig ut långt till havs och fångar en enorm märling. Fokus ligger på fiskaren och hans kamp med fisken och med havet, där fiskarens tankar kring sig själv, havet och fisken dominerar. Precis som jag påpekat är det knappast vad som händer som gör texten läsvärd, vilket är anledningen till att det nästan känns fånigt att redogöra för vad den handlar om.

Jag här läst en del av Hemingway innan, framförallt noveller, men nu senast också The Sun Also Rises (som jag verkligen inte gillade). Det här är utan minsta tvekan det bästa jag läst av honom och jag för er som inte är bekant med författaren är detta vad ni ska börja med. Eftersom den är relativt kort behöver man inte investera så mycket möda i den. Förhoppningsvis kommer ni att upptäcka att det är värt det många gånger om.

Tags: , , ,