Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Roald Dahl – Boy Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Roald Dahl – Boy

Titel: Boy
Författare: Roald Dahl
Utgivningsår: 1984
Recenserad: 2007-05-05
Status: N/A

Just nu gör jag praktik och för att hänga med ordentligt på vad eleverna säger och skriver om böckerna de håller på med för tillfället, kommer jag själv också att läsa dem. Därför kommer nu tre böcker som jag kanske inte hade valt att läsa om det inte hade varit för yttre omständigheter, så att säga.

Den första boken är Roald Dahls självbiografiska bok om sin uppväxt och skolgång. Bokens målgrupp kan förmodas vara barn och ungdomar. Det är lite av en blandning mellan en överblick och anekdoter, vilket gör den trivsam att läsa. Vi får den stora bilden, samtidigt som detaljer valts ut för att göra det mer intressant. På nästan varje sida finns fotografier eller andra inklippta detaljer från den relevant perioden.

Innehållet är inte speciellt intressant, men Roald Dahl är så pas bra på att berätta att helheten ändå blir okej. Boken är inte heller vidare lång och går snabbt att läsa. Självbiografier är dock sällan min grej. Det kan gå an om det är någon extremt intressant person, men så är det inte det här fallet. Plus för skickligt författad, men minus för allt annat.

Tags: