Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Berlie Doherty – Dear Nobody Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Berlie Doherty – Dear Nobody

Titel: Dear Nobody
Författare: Berlie Doherty
Utgivningsår: 1991
Recenserad: 2007-05-06
Status: N/A

Äventyren i ungdomsdjungeln fortsätter. Den här boken behandlar ett betdyligt allvarligare tema än Boy och gör det också på ett helt annat sätt. I bokens centrum står Chris och Helen, vars liv och framtid ställs på ända när Helen blir med barn. Boken skildrar deras inre tankar och interaktion med yttervärlden i ljuset av denna händelse.

Boken är relativt välskriven och använder en hel del intressant stilgrepp och berättartekniker. Titeln kommer exempelvis från inledningen på en serie brev Helen skriver till sitt ofödda barn (alla börjar naturligtvis med “Dear Nobody”). Berättarperspektivet kastas också om hastigt på många ställen och ibland får man samma händelse, fast från två håll. Haken är att det är en ungdomsbok och därför inte går speciellt djupt in på det intressanta. Är man dock lite yngre än mig är den här boken säkert både intressant och nyttig att läsa.

Tags: ,

  1. Caroline’s avatar

    Det verkar vara ett populärt tema för ungdomsböcker. Den version som jag läste någon gång i högstadieåldern hette “Someone else’s baby” vill jag minnas, och var till förväxling lik den här boken (enligt din beskrivning).

    Reply

  2. Snigel’s avatar

    Ja, det kan jag mycket väl tänka mig och jag har nog läst minst en annan som liknar denna. Nu har jag bara läst en när jag är vuxen, men den här kändes förvånansvärt bra för att vara ungdomsbok. Det fanns en del berättartekniska grejer som var coola och den var rätt bra skriven.

    Reply