Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Svenska som andra ämne Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Svenska som andra ämne

Under veckan fick jag en av de där sällsynta aha-upplevelserna. De kommer till mig då och då utan att jag kan säga varifrån eller vad som gett uphov till dem. Det är extra konstigt eftersom jag nästan alltid kan härleda tankar och sinnesstämningar. I vilket fall kom jag i torsdags på att jag vill ha svenska som andra ämne i min lärarexamen.

Det här har varit en ganska stor fråga under det senaste året och dessutom varit lite av ett problem. Även fast jag vet att det är nästan ett år kvar innan jag måste bestämma mig för vad jag vill läsa, är det ändå något som legat och gnagt i bakgrunden. Jag har haft många förslag, men inget av dem har klaffat rikigt, antingen för att jag inte är tillräckligt intresserad eller för att det är ett för dåligt ämne arbetsmarknadsmässigt.

Därför är det med stor lättnad jag nu känner mig ganska säker på att jag vill ha svenska som andra ämne. Tidigare argument mot svenska har varit att det är likt engelskan, att det kan vara svårt att motivera ämnets upplägg och att det inte är användbart internationellt. De första punkterna har jag omvärderat och kommit fram till att det förstås beror på hur man väljer att lägga upp det. Den sista punkten är svår att komma runt, men den är också den som är minst viktig. Nu har jag alltså tagit ett mentalt steg till på min väg mot att bli lärare.

Tags: ,

 1. Caroline’s avatar

  Grattis! Jag tror också att det är en bra kombination. Att det är ganska likt engelskan tror jag kan vara en positiv sak, på många sätt.

  Reply

 2. Hannes’s avatar

  Fräckt! Då blir du garanterat den första manliga svenskläraren jag känner till. Och gissningsvis den första som har kunnat hantera både CD-spelare och videoapparater :)

  Reply

 3. Martin’s avatar

  Ja, du vet ju vad jag tycker: Bra val! Tror det kommer passa dig och din lärarstil.

  Reply