Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Rollperson: Spitfire Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Rollperson: Spitfire

Det här är en rollperson skapad med hjälp av regelkärnan Nyx. Den aktuella spelvärlden är den som används i onlinerollspelet Antioch och karaktären kan tjänstgöra som exempel både på hur rollpersoner i Nyx ser ut och på hur reglerna kan anpassas till en spelvärld. Det här är en komplett rollperson och ska inte behöva något ytterligare (utom möjligen en bild) för att vara spelbar. En av grundtankarna i systemet är att allting som är viktigt för karaktären ska hanteras av reglerna, samtidigt som det som inte är viktigt helt utelämnas. Attributen lägger grunden för karaktärens spelvärden, men det är aspekterna som verkligen definierar personen.

Alias: Spitfire
Namn: Nicole Emerson
Klass: Freeborn
Ålder: 24
Kön: Kvinna

Attribut:

Kropp 6: Spitfire bryr sig mycket om hur ser ut även om hon gör ett bra försök att dölja att så är fallet. Detta innefattar också en smått manisk inställning till träning och är smidigare än de flesta och starkare än många. Hon är bara omkring 160 centimeter lång, vilket gör henne än smidigare.

Medvetande 7: Det är få som är båda intelligenta och bildade, men Spitfire är både och. Hon har lätt för att lära sig saker och spenderar mycket av sin fritid med att studera sådant andra finner meningslöst i en värld där döden ständigt väntar runt hörnet.

Interaktion 4: Mycket få personer kommer bra överens med Spitfire och det kräver att man förstår henne innan det går att tycka om henne. Hon är bra på att använda sin intelligents och sociala status för att få som hon vill, men utöver det är hennes sociala kompetens begränsad.

Aspekter:

Spitfire är en sann Elitist (3) och ser ned på alla som är sämre än henne själv. Hon värderar andras skicklighet men till dess att de uppvisat någon form av användbarhet kan de lika gärna ta livet av sig. Detta gäller i synnerhet nyligen urpluggade som sällan har något vettigt att komma med.

Hon är också Fåfäng (2) och bryr sig mycket om hur hon uppfattas av andra. Naturligtvis ärr detta sammanflätat med elitismen och hon är bara känslig för vad värdefulla människor har att säga. Fåfängan gäller även fysiskt utseende, men hon är duktig på att dölja det.

Alltsedan hennes relation med Sparrow bröts, har Spitfire varit Frustrerad (2). Hon har svårt att komma tillrätta med situationen och skyller det på Sparrow. Hon försöker kompensera förlusten av henne genom att lära känna andra men alltför ofta stöter hon på nollor och idioter som inte håller måttet.

Spitfire är Aggressiv (2) så att det förslår. Hennes uppträdande är ofta kallt, nedvärderande och angripande. Finns det någonting att slå ned på gör hon det, mycket medveten om att det ibland sårar djupt. Hennes förolämpningar håller sig alltid till vad hon upplever som sant vilket ofta gör det värre för hennes offer.

Som nämnts är Spitfire intelligent och har lagt en hel del av sin mentala energi på att bli Bildad (1). Hon har brytt sig om att lära sig mycket, framförallt sådant som kan klassas som ”evigt” (bland annat filosofi och litteratur).

Spitfire Tror på Gud (1), vilket är aningen kontroversiellt i Elysium. De flesta som flydde undan revolten i Zion var ateister som hade förföljts om de stannat, men Spitfire följde med av helt andra orsaker. Det är dock inte fråga om formell kristendom, men hon är övertygad om att en högre makt är inblandad i det vardagliga livet. Hennes tro är mycket personlig och förutsätter en värld där de frälsta bara kan definieras genom att peka ut de fördömda.

Spitfires mål i livet är Självförädling (1), vilket kan verka förvånande för de som inte känner henne väl, men innerst inne har hon en drift om att hela tiden sträva mot nya mål och utveckla sig själv. Utvecklingen är främst på det personliga planet och handlar framförallt om färdighet eller bildning.

Genom åren har hon blivit mer och mer Reserverad (1). Detta märks framförallt genom att hon inte gärna har kroppskontakt med andra och att hon undviker att prata om känsliga saker. Kort sagt slår hon noga vakt om sin personliga integritet.

Spitfire är Operatör (1) till yrket, men sysslar nu även med det mesta som har med datorer och teknik att göra. Som ledare föredrar hon hård disciplin och effektiva undersåtar. Hon är professionell och klarar av att lägga ifrån sig sitt personliga tyckande när det verkligen gäller.

Som Freeborn (1) är hon av åsikten att personer från Matrix är andra klassens människor och måste genomgå ett informellt test för att bli till riktiga människor. Hon gör stor sak av att själv vara freemind genom att dels poängtera andras koppling till Matrix och dels genom att fokusera på delar av sig själv som pekar ut hennes om freeborn (hon har till exempel långt och välvårdat hår).

Tags: ,