Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Gene Wolfe – The Claw of the Conciliator

Gene Wolfe – The Claw of the Conciliator

Titel: The Claw of the Conciliator
Författare: Gene Wolfe
Utgivningsår: 1981
Recenserad: 2007-05-23
Status: N/A

När jag läst klart The Shadow of the Torturer och fortsatte med nästa bok, hoppades jag att berättelsen skulle komma igång och att det där alla prisar Gene Wolfe för skulle blomma ut. Tyvärr gör det inte det och jag är långt ifrån imponerad. Visst finns det ljusglimtar, men de är alldeles för få och för svaga för att det ska vara värt besväret.

Det som gör den här boken sämre än den innan handlar framförallt om språket. Egentligen kan jag inte säga att det är sämre här, men flera gånger tänkte jag aktivt på att vissa meningar var klumpigt formulerade eller att språket inte flöt på. Sådana tankar gav inte första boken upphov till. Världen är också mer bekant och även om vissa häftiga saker avslöjas är fortfarande handlingen ointressant.

Dock känns det ändå som att det är något på gång, som att det hela kommer att bli bra. Jag kan inte för mitt liv förstå vad det är som gör att alla böckerna i serien blivit nominerade till stora priser (Hugo och Nebula Award, bland annat). Dock har de en sådan klassikerstatus att jag tänker läsa klart hela The Book of the New Sun, så det innebär två böcker till. Jag hoppas naturligtvis på ett uppsving, men chansen för att något sådant ska inträffa minskade ganska kraftigt med den här boken.

Tags: , , ,

  1. Svante’s avatar

    Du er konstig hest.

    Reply

  2. thark’s avatar

    Du har övertygat mig om att jag gjorde rätt i att sluta efter första boken. :-)

    Reply