Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Kaleidoskop slår upp dörrarna

Kaleidoskop slår upp dörrarna

Idag har vi äran att inviga Kaleidoskop.se med några väl valda ord. I första hand ämnar jag stilla eventuell nyfikenhet kring Kaleidoskop genom att förklara bakgrund, syfte och mål med såväl hemsidan som initiativet i allmänhet.

Kaleidoskop är ett varumärke under vilket grupp rollspelsutvecklare bosatta i Linköping har samlats. Syftet är att presentera oss själva och våra projekt, vare sig de är gemensamma eller inte. Kaleidoskop bildades i första hand för att underlätta publicering och marknadsföring. Gruppens medlemmar har under flera års tid träffats regelbundet för att spela och diskutera rollspel, och därför kändes det naturligt att vi också tillsammans skapade Kaleidoskop.

Namnet Kaleidoskop har vi valt av flera skäl. Till att börja med är tanken att vårt skapande kan betraktas som om man kikade i ett kalejdoskop. Våra projekt är brokiga, färgstarka och… ja, kalejdoskopiska. Dessutom ger namnet upphov till en snygg logga och ordet i sig är också tjusigt, speciellt med den gammalmodiga stavning vi valt att använda.

Kaleidoskop.se är en portal, vilket innebär att spelen ofta har egna hemsidor snarare än att de finns publicerade här. I menyn till vänster finns länkar både till projekt som är klara och som fortfarande är under utveckling. På framsidan presenteras nyheter som är relevanta antingen för något projekt eller för Kaleidoskop som helhet. Vi har också ett diskussionsforum på Rollspel.nu som ni kan nå genom att klicka här. Vill du av någon anledning kontakta oss, se kontaktsidan.

Min tanke är att i framtiden använda Kaleidoskop för allt rollspelsrelaterat, men innan jag hunnit organisera om saker ordentligt kommer material att finnas parallellt på båda sidor.

Avslutningsvis vill jag hälsa er välkomna till Kaleidoskop.se!

Tags: , ,

 1. Caroline’s avatar

  Jag måste bara få fråga då…vad är den modernare stavningen? Med J eller vad?

  Reply

 2. Snigel’s avatar

  Med j, ja. Kalejdoskop.

  Reply

 3. Caroline’s avatar

  Då är jag med. :)

  Reply