Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Gene Wolfe – The Citadel of the Autarch Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Gene Wolfe – The Citadel of the Autarch

Titel: The Citadel of the Autarch
Författare: Gene Wolfe
Utgivningsår: 1983
Recenserad: 2007-06-09
Status: N/A

Efter lite övertalning har jag nu alltså läst klart hela Book of the New Sun. När jag var färdig med den tredje och näst sista delen, The Sword of the Lictor, kände jag mig tveksam inför att fortsätta. Dock är jag glad att jag gjorde det, för den sista boken är bra mycket bättre än sin föregångare, även om jag fortfarande tycker att det är långt kvar till att jag ska rekommendera den. I boken knyts en hel del trådar ihop och helheten blir lite helare.

Jag har redan sagt det mesta jag har att säga om Gene Wolfes serie. Den som skiljer den sista boken från de tidigare är att det är fler konstiga händelser och saker i den här boken och det är i mina ögon ett stort plus. Alla de saker jag tagit upp som negativa gäller dock fortfarande, vilket gör att den får nöja sig med ett blygsamt betyg. Jag har fortfarande svårt att inse riktigt varför serien prisas så mycket, men jag antar att min sågning beror på en lång rad tillfälligheter och preferenser som helt enkelt slagit fel. Jag får se om jag bemödar mig med att läsa något annat av Gene Wolfe i framtiden, men hans prestationer så här långt gör mig knappast begeistrad.

Tags: , , ,

  1. Martin’s avatar

    Ska det verkligen vara samma framsida till båda böckerna?

    Reply

  2. Snigel’s avatar

    Till alla fyra, till och med. Nej, det ska det inte, men det var assvårt att hitta bilder som var lagom stora till de individuella romanerna. Det vara bara samlingsvolymen jag hittade en tillräckligt stor bild till.

    Reply