Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Dykcertifikat, del 5 – Uppgift avklarad!

Dykcertifikat, del 5 – Uppgift avklarad!

Igår gjorde vi det fjärde och sista utedyket och fullbordade därmed vårt dykcertifikatsäventyr (se tidigare delar: 1, 2, 3 och 4)! Det sista dyket innehöll egentligen inga konstigheter och det enda som var nytt var kompassnavigering längs botten. Dyket handlade mycket om att befästa det vi redan kan och det kändes också som att vi gjorde det.

Vädret under utflykten var fenomenalt bra, drygt 25 grader i luften, 17 grader i yttemperatur och 11 grader nere på tio meter. Jag och min bror trampade ut till Malmslätt strax innan tolv för skjuts till Stora Lund (som ligger vid Vättern, söder om Omberg) och vi återkom, trötta och solbrända ungefär sju timmar senare. På den tiden hann vi också med att ha trevligt på land, bada på mer traditionellt vis och grilla.

Jag tacka våra instruktörer än en gång för att de gjort det möjligt för oss att uppleva det här utan att det kostar oss skjortan. De har också varit eminenta lärare och allting har varit så bra jag kan föreställa mig det. Tack!

Nu när vi är klara är det många som frågar vad jag ska ha certifikatet till. Svaret är att jag inte kommer att använda det till så mycket nu på en gång, eftersom jag inte har råd. Nästa gång jag är utomlands eller tillfälle visar sig, skulle det dock vara kul att dyka lite. Dock är det så att själva kursen med de upplevelser den innehöll utan problem motiverar mödan jag lagt ner på den, även om jag så aldrig skulle dyka mer i hela mitt liv (vilket jag finner högst osannolikt).

Nu har jag tjatat nog och det har blivit dags att lämna över till Rune och hans kamera:


Jag (till höger) och min bror (till vänster) flyter vid ytan efter en serie genomförda övningar.


Jag på botten. Notera att jag inte har satt fast den alternativa luftkällan ordentligt (den gula slangen).


Min bror hälsar, tillber Cthulu eller något.


Slut för idag. Jag på väg upp från vattnet. Det är betydligt lättare att komma i, tro mig.

Tags: ,

  1. Martin’s avatar

    Grattis då, blötdjur. :)

    Reply