Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Simhopp våren 2007 Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Simhopp våren 2007

I det här inlägget ska jag prata om min nya fritidssysselsättning, simhopp. Det är inte helt sant att den är ny, eftersom jag hoppat sporadiskt på egen hand tidigare. Nytt för den här terminen är dels att jag börjat hoppa på riktigt med instruktör och dels att jag hoppat mycket mer (5525 minuter eller 92 timmar enligt min profil på FunBeat). För er som inte är intresserade av jämförelser och analyser av min hoppning går det förstås bra att bara kika på filmklippen (filmklipp i .mov från hösten 2006 finns här) som är i MPEG-1 formate Om de inte fungerar att titta på direkt, prova högerklicka och ladda hem (spara som) filen.

1 meter, 1,5 volt framåt, grupperad
1 meter, 2 volter framåt, grupperad (magplask*)
1 meter, 2,75 volt framåt, grupperad (maxvolt**)
1 meter, huvudhopp bakåt, pikerad
1 meter, 2 volter bakåt, grupperad (maxvolt**)
1 meter, huvudhopp tyska, pikerad
1 meter, 1,5 volt tyska, grupperad

3 meter, 1,5 volt framåt, grupperad
3 meter, 2,5 volt framåt, grupperad
3 meter, 1,5 volt tyska, grupperad

5 meter, 1,5 volt framåt, grupperad
5 meter, huvudhopp tyska, grupperad
5 meter, handstående 1 volt framåt, grupperad

* För er njutning, inte min
** Hopp med maximal rotation utan tanke på landning

Den enskilt största skillnaden på min hoppning nu och i höstas är förmodligen ansatsen. Tidigare visste jag inte hur den skulle se ut, och även om den inte är vidare bra idag, har jag i alla fall gjort ett seriöst försök att göra rätt. Jämför till exempel ansatsen i dessa två hopp:

2006-10-04: 1 meter, 1,5 volt framåt, pikerad
2007-06-09: 1 meter, 1,5 volt framåt, grupperad

Ansatsen är så avgörande för hoppningen att skillnaden i känsla förmodligen är ännu större än vad den är i utseende. Det är inte bara det att det blir högre om man gör rätt, men rytm, vinkel och annat gör att man får mycket bättre kontroll. Naturligtvis har jag mycket kvar att jobba på, framförallt är jag fortfarande alldeles för mesig (det vill säga, jag tar inte i så mycket jag kan, vilket nog syns). I sommar tänker jag försöka träna upp hopphöjden lite, men jag väntar med att skriva om det till nästa måndag då jag drar igång det träningsprogrammet.

Sammanfattningsvis har det varit väldigt kul att hoppa den här terminen. Jag har hittat en fritidssysselsättning jag trivs med och där träningsmängden begränsas av hur ofta det finns möjlighet att träna, inte av hur ofta jag har lust eller orkar. Hur länge det håller i sig är förstås omöjligt att svara på, men just nu känns det som om jag hittat rätt.

Tags: , , ,

 1. Gastono’s avatar

  Okej, min åsikt är väldigt oproffsig men det ser ut att gå starkt framåt om man jämför med dina gamla videos.
  Kul att det passar dig så bra i alla fall!

  Reply

 2. marcus’s avatar

  Övriga hoppen var sköna, men det där magplasket var fanemig läskigt ^^

  Reply

 3. Bearnie’s avatar

  Jag tycker du är duktig!

  Reply