Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Mer lik en snigel med huset på ryggen

Mer lik en snigel med huset på ryggen

Genom åren har jag byggt upp en mindre mytologi kring namnet jag använder på Internet. Ibland är jag inte speciellt seriös (hård utanpå men mjuk innuti, atomdriven utombordsmotor för simning, etcetera). I det här inlägget ska jag (ytterst seriöst) prata om en annan av snigelns egenskaper som jag har till viss del, men som jag känner behöver utvecklas ytterligare, nämligen att alltid ha huset på ryggen och därför alltid känna sig hemma. Den som påpekar att sniglar inte har hus kommer att identifieras som en Messerschmitt och skjutas ner.

I mitt liv hittills har allting varit ganska bekvämt, vilket förmodligen har bidragit till att jag blivit en stabil och lugn person som inte har speciellt svårt för omställningar av olika slag. Dock tycker jag att jag nu börjar bli lite väl bekväm. Det känns som att jag har kört fast på något sätt. Fenomenet är förstås inte nytt, men jag har inte riktigt känt det så tydligt som jag gör nu. Tidigare har det yttrat sig i vaga planer på att studera eller jobba utomlands, men nu anser jag att det ligger alldeles för långt bort i tiden. Det är dags att göra något snart, kanske inte imorgon, men inte heller om ett år.

Under det senaste året har jag insett att jag verkligen, verkligen inte passar att bo själv. Jag är social på ett sätt som är negativt ibland, speciellt nu på sommaren när många är bortresta och jag jobbar. Jag träffar alldeles för få människor och alldeles för få nya människor (inget illa om de jag känner, missförstå mig inte). Oftast är jag också i behov av mer slentrianumgänge, sådant man bara får om man bor med andra. Vi har haft kollektivplaner under våren, men de har kraschat och det är nu dags att göra något själv.

Det mest drastiska vore att flytta, men det är inte optimalt av några anledningar. Jag ska börja läsa kinesiska i höst, vilket jag varit sugen på länge. Det vore opraktiskt att arrangera saker någon annanstans så här sent och dessutom vore det dumt att göra något ogenomtänkt på så kort varsel. Lösningen blir därför inte speciellt radikal, men kan ändå tyckas förvånande för en del av er. Jag tänker flytta. Inte för att jag behöver större golvyta, för att hyran är för dyr eller för att det är en dålig lägenhet, utan av ren princip.

Just nu lutar det åt att jag försöker komma in i någon korridor någonstans. Även om jag förstås inte ser det som en långsiktig lösning, är hela min poäng med det här just att det inte ska vara långsiktigt, utan att jag vill bli lite mer rörlig. Det innebär inte heller något direkt risktagande, så jag ser ingen anledning att inte testa. Jag är en tolerant och öppen person och det ska nog ganska mycket till om jag ska bli så irriterad på mina grannar att jag vill flytta. I vilket fall är jag trött på att bo som jag gör nu och det är dags för förändring.

Med det sagt är jag inte den som hals över huvud kastar sig över nya saker utan att tänka efter först. Jag har inte bestämt mig på något slutgiltigt sätt, utan vill låta det här vila en stund och återkomma till det senare. Under tiden vore det intressant att höra vad ni säger. Nu syftar jag speciellt på er som känner mig, men även andra är förstås välkomna att kommentera. Känner ni inte för att posta här tar jag gärna en fika någon dag.

Tags: , , ,

 1. VildKatt’s avatar

  Det är väl ingen som skulle tro på mig om jag skulle påstå att det var en dålig idé? Det är nu något jag faktiskt inte heller tycker utan snarare tvärtom. Vill man få en skillnad i sitt liv, tycker att allting stannat av och att man behöver en knuff framåt är flytt ett utmärkt alternativ. Jag kan nu inte påstå att mitt liv ändrats radikalt sedan flytten, men samtidigt så har jag livkäl utsatts för nya utmaningar.

  Nu är jag snarast en lat och ytterst bekväm person så det är inte för att utmana mig själv som jag flyttade, i mitt fall är det mest ett försök att nå mina egna personliga mål om en framtid jag vill ha. Korridor är dock något jag anser att alla bör prova på. Man utsätter sin sociala sida för mångt mer än man först trodde och får se helt nya sidor på sig själv. Når en djupare självkännedom.

  Det om något är väl en god anledning att prova?

  Reply

 2. Marcus’s avatar

  Tjaa att bo i korridor har enorma fördelar men även stora nackdelar, På plussidan ligger ju att man har sällskap dygnet runt i princip, men ändå har en personlig yta man kan fly till när man känner för det. Problemet med korridor är att det är kö, man får aldrig det man vill ha och det man inte vill ha ligger i Ryd :P Nu vet jag att Thark och mannar kommer protestera och hävda att Ryd är utmärkt att bo i, men tänk på alla avstånd, du hänger ju ändå relativt mkt på stan och det är faktiskt en djävla bit dit. Sedan anser jag utan att trampa på för många tår att Ryd är ett enormt TekFak näste. Så hade jag varit du hade jag surfat in på studentbostader.se och kollat runt, ibland har man tur nu i sommartid och hittar rum på flamman :)

  Reply

 3. Olle Linge’s avatar

  Ja, det är ju det jag känner är nästan den största anledningen till att det är en bra idé. Det tillsammmans med att jag egentligen inte löper någon risk att misslyckas. Visst, jag kanske inte får tag i en så bra lägenhet igen, men det kan jag leva med.

  Reply

 4. walium’s avatar

  Själv skulle jag aldrig flytta bara för att skapa förändring. Dels för att jag hatar flyttbestyr och dels för att jag tycker om att ha trygga rutiner. Finns det inga mindre radikala sätt att utdvidga sitt umgänge? Gå med i någon förening, engagera dig i en fråga, planera en resa etc. Dessutom är du för fanken 23 år! Hur bekväm och slapp kan man hinna bli på så kort tid när man samtidigt sportar, skriver, rollspelar, pluggar, jobbar och umgås? Du är nog den minst slappa person som jag känner i hela Linköping.

  Reply

 5. Olle Linge’s avatar

  Walium: Ja, du var en av personerna jag tänkte på när jag skrev att några skulle bli förvånade, men det tror jag är för du har något slags märklig uppfattning om hur jag är :)

  Det går ju för övrigt bra att vara aktiv ensam, eller hur? Angående bestyren kring att flytta ser jag fram emot dem snarare än skyr dem som du gör. Jag har mycket saker som jag borde göra mig av med eller ge bort och det här är ett bra tillfälle.

  Reply

 6. Martin’s avatar

  Tja, vi pratade ju en yttepytterkortis om det igår och jag tror ju verkligen att du skulle fungera i korridor. Själv har jag väldigt svårt för tanken, trivs inte med liten yta och att dela allt med ett halvdussin andra, men å andra sidan är det inte mig det handlar om. :)

  Flytta är rätt skojigt, är nyttigt för ordningen (hur märkligt det än låter så har jag mer ordning på mina prylar efter flyttarna) och ger en bra omväxling. Att ändra boendeform till något man inte provat eller på annat sätt ger något nytt är förstås alltid bra (om man inte väljer att flytta till Gävle istället för Linköping… ;) ). Alla nystarter, skjutsar och medflytanden man kan utsätta sig för är bra.

  Jag hoppas du kommer fram till något bra, något som passar dig och gör dig nöjdare än vad du är nu och jag tar gärna och fikar med dig trots att jag skriver här. :P

  Reply

 7. johan’s avatar

  Jag tycker det låter som en jättebra idé. Jag har verkligen njutit av att bo både i Ryd med Daniel och Einar och här med Mohsen. Om du vill bo ihop med någon tycker jag det är en stor fördel att bo bara två. Jag blir också trött på mig själv, och det är en stor drivkraft för mig. Att bli tvungen att förändra saker man inte är nöjd med på ett större plan. Det är inte för att reda ut de små kruxen man har själv, utan att utsätta sig för upplevelser som gör att man förvånar sig själv.

  Marcel Proust sade “Den verkliga upptäcktsresan består inte i att söka efter nya vyer, utan att se med nya ögon.”

  Jag själv blir inte nöjd med en existentiell kris bara genom en semester eller en ny frisyr. Att flytta kommer nog att ge dig det efterlängtade spontanumgänget du måste ha. Man blir så jävla isolerad bara med internet. Kom och bo hos mig och Mohsen lite, det gör dig nog gott.

  Reply

 8. Mohsen’s avatar

  Hej där

  Härmed bjuds du in till den Afsharianska gemenskapen. sällskapet består av den sällsamme Mohsen och den mångsidige Juan(johan). Sällskapet bor har till sitt förfågande, en lägenhet om 62 kvm, samt en lägenhet om 41 kvm. Sällskapet förfogar alltså över hela 103 kvm och skulle glädjas över ännu en gäst. Lägenheterna kommer att vara kvart på sin höjd, 8 veckor, pga av att de sedan ska säljas innan hösten. Runt den 1 september kommer Jag,Mohsen att flytta hem till min mamma, samma sak gäller Johan.
  Frågan är nu, om vi skulle kunna om det funkar bra, flytta tillsammans till din lägenhet, för att ha , en större gemenskap.
  I höst så ska jag läsa på komvux, tillsammans med Johan och har som mål att höja mina betyg, så det skulle vara perfeklt att ha dig i min närvaro efter att ha hört om din starka vilja och höga moral! Alltså,du kommer hirt i två månader, sen bor vi hos dig i tre månader, givetvis om det funkar bra när du bor här. Jag och Johan sätter stor vikt vid kommununikation- efter 6 månader tiullsammans har vi bara haft tre konflikter. ( vattenkokar-konflikten, februari, sparlågekonflikten -mars samt potatisgratäng konflikten- juni). Vi funger som ett oerhört bra par, där vi ska träna upp våra kroppar til ldet maxiamala, samt våra sinnen.

  det här är en inbjudan, givetvis kostar det ingenting för dig att bo här, du får bli vår gäst. värt att tänka på`?

  Mohsen

  Reply

 9. Fogge’s avatar

  Jag vill ha din lägenhet när du dör- jag menar flyttar.

  Reply

 10. Olle Linge’s avatar

  Mohsen: Haha, bäst :) Som jag redan sagt till Johan, vore det kul att hänga med er efter Arvika. Jag har inte direkt bestämt mig för vad jag vill, men att umgås med er en del i sommar har jag absolut inget emot. Tack för inbjudan!

  Reply