Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Antagen till höstens två kurser Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Antagen till höstens två kurser

Nu har antagningsbesked för höstens kurser ramlat in. Jag förväntade mgi inga överraskningar och precis enligt förväntningarna är jag nu antagen till:

x Asienkunskap – Kina, 60 poäng
x Science-fiction Classics, 7,5 poäng

Asienkunskapen har jag skrivit en del om här tidigare (1, 2, 3), men jag tror inte att jag sagt något om den andra kursen. Precis som namnet antyder handlar det om klassisk science fiction-litteratur som läses på kvällstid vid ett antal tillfällen under höstterminen. Jag har en liten inblick i vilken litteratur som kommer på kursen och tror mig ha läst 90 % av den redan. Dock skadar det sällan att läsa bra böcker fler än en gång, speciellt inte om man ska diskutera och säga kloka saker om innehållet efteråt. Dessutom är det omöjligt att motstå tanken på att ha några högskolepoäng i ämnet.

Tags: ,

 1. Kalle’s avatar

  SF-kursen låter ballast.

  60 poäng? Är det dubbel fart? o_O

  Reply

 2. Olle Linge’s avatar

  Nej, alltså den går förstås över två terminer och är normal helfart.

  Reply

 3. Martin’s avatar

  Det är det där mystiska Bolognasystemet som gör att varje vecka är värd 1,5 poäng istället för logiska 1.

  Och grattis! Jag kom också in på mitt! *dansa*

  Reply

 4. Fogge’s avatar

  Jag kom också in på mina. Jag hade iofs platsgaranti på programmet och det var en no-brainer att jag skulle komma in på MIN 7,5-poängskurs. PODCASTING. Jag vinner “Ha akademiska poäng i mest menlösa ämne” efter den här terminen.

  Reply

 5. Kalle’s avatar

  Fogge: Bah, skitsnack. JAG ska läsa FILOSOFI.

  Reply

 6. Olle Linge’s avatar

  Öh… är det bra att vinna tävlingen eller vad snackar ni om? :)

  Reply