Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Det bästa ur Varan-TV Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Det bästa ur Varan-TV

Titel: Det bästa ur Varan-TV
Regi: Varanteatern
Manus: Varanteatern
År: 2001

Varan-TV är serie humorprogram som gick på TV för knappt tio år sedan. Då var jag kanske inte tillräckligt gammal för att uppskatta humorn till fullo, men jag minns ändå den andra säsongen som mycket positiv. Sedan dess har jag sett om det mesta i alla fall en gång, så majoriteten av det som är med på den här Det bästa ur Varan-TV var bekant sedan tidigare.

Jag ska inte kommentera individuella saker, eftersom det är så mycket och från så skilda delar, men däremot ska jag kommentera hur pass “det bästa ur” det faktiskt är. Det mesta som valts ut är bra på något sätt, kanske med några undantag, så jag kan sträcka mig till att säga att det är “bra ur”. Däremot tycker jag att det är ganska långt ifrån “det bästa ur”, men det är förstås inte så konstigt. Varanteatern använder sig av mycket referenser och därför blir det oundvikligen så att vissa delar tilltalar mig mer än andra.

Betraktad som helhet tycker jag att Det bästa ur Varan-TV är förhållandevis bra. Jag vill dock inte rekommendera den som första inblick till Varan-TV, utan det är nog roligare att se den om man är insatt redan från början. Visserligen finns det inte så mycket sammanhang i någon av säsongerna, men det är i alla fall mer än det obefintliga i den här samlingen.

Tags: ,

 1. thark’s avatar

  Medhåll–jag minns att det var väldigt många gamla favoriter som saknades. (Medan Varan-TV som helhet åtminstone i sina bättre stunder var riktigt, riktigt bra.)

  Reply

 2. Martin’s avatar

  Jag tycker att Varan-TV, precis som de flesta andra humorprogrammen, lider av att vara så otroligt ojämnt. Det jag sett av Varan-TV (4-6 avsnitt kanske) har haft något roligt inslag men överlag varit pinsam. Jag tror med andra ord knappast på att “Det bästa ur Varan-TV” ens är “Bra ur Varan-TV”.

  Reply

 3. SSF’s avatar

  Detta är en ståtlig dag för Snigel Swedish Front. Vi har för all del inte vunnit kriget än men den här striden har vi vunnit. Det tycker vi signalerar ett starkt budskap till våra motståndare. Bevara snigel svenskt!

  Reply

 4. walium’s avatar

  Why do you suddenly write in swedish? I don’t understand anything at all!

  Reply

 5. Snigel’s avatar

  I see no reason to write in English if the subject matter only exists in Swedish. I will of course continue to write in English when it comes to subjects for which language is irrelevant and when the language in question is something other than Swedish. However, this is not the case for Varan-TV, which is the reason I wrote the review in Swedish.

  Reply