Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Laibach – Alle gegen alle Warning: Use of undefined constant fb_admins - assumed 'fb_admins' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 252 Warning: Use of undefined constant og_type - assumed 'og_type' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/snigel.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-open-graph-meta-for-wordpress/facebook_opengraph.php on line 254

Laibach – Alle gegen alle

Nu när jag ändå är inne och röjer lite på coverområdet, ska jag passa på att ta upp den slovenska gruppen Laibach. Alle gegen alle ligger på skivan NATO från sent 90-tal och innehåller såvitt jag vet bara covers. Några andra godbitar på skivan är Final Countdown och In the Army now, låtar de flesta ryggar tillbaka när de hör i Laibachs aningen annorlunda tappning.

Nu är inte originalet till Alle gegen alle speciellt känt för folk som inte lyssnar på synth. Det är DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft) som har gjort originalet någon gång för många år sedan och det enda som egentligen känns igen är texten. Sångaren i Laibach heter Ivan Milan och det är nog mest han som gör att det låter så… hm.. destruktivt men samtidigt vackert. Milan ackompanjeras av en kör som förgyller Laibachs låtar ytterligare.

För er som är bekanta med det tyska språket, kommer texten här:

unsere kleidung ist so schwarz
unsere stiefel sind so schoen
links den roten blitz
rechts den schwarzen stern
unsere schreie sind so laut
unser tanz ist so wild
ein neuer boeser tanz
alle gegen alle
alle gegen alle

Jag tror tyvärr att många avfärdar Laibach alldeles för snabbt för att hans röst är som den är och för att man ser sina favoritlåtar skändade av bandet. Själv har jag lyssnat på Laibach till och från i rätt många år och jag uppskattar mycket de har gjort och har för länge sedan kommit förbi covermusikens irritationsmoment. Laibach gör kort och gott riktigt bra musik och jag hoppas att fler ger den här typen av musik mer än en chans att tränga igenom fördomarnas täta djungler..

Tags: ,