Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /hsphere/local/home/ackerfors/snigel.nu/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0 Olle Linge - Languages, literature and the pursuit of dreams · Alan Watts – Myth and Religion

Alan Watts – Myth and Religion

Titel: Myth and Religion
Författare: Alan Watts
Utgivningsår: ~1970
Recenserad: 2004-05-16
Status: I bokhyllan

Alan Watts är mest känd för att han åkte världen över och introducerade miljonstals västerlännignar till österländskt tänkande; buddhism, daoism och hinduism. Han föddes 1915 och dog 1973 och under sitt liv skrev han ett tjugotal böcker om Zen och mysterierna. Myth and Religion är en av hans böcker, även om den är baserad på föreläsningar han höll i USA under 60-talet. Det är egentligen dessa föreläsningar jag recenserar här; jag har alltså läst boken och lyssnat på föreläsningarna. Jag rekommenderar alla att lyssna på dem om ni kan få tag på dem snarare än att läsa boken.

Alan Watts lyckas med det som ingen annan författare jag läst har gjort, nämligen att förklara buddhism och daoism med ett språk som man begriper och med liknelser och exempel som får en att verkligen förstå vad det är det handlar om. Nu ska vi inte tro att vi kommer bli upplysta av att lyssna på Alan Watts, men det är ett utomordentligt försök att fånga vår uppmärksamhet.

Inte nog med att Watts presenterar tänkandet på ett tydligt och illustrativt sätt, gör han det med glimten i ögat. Jag har lyssnat på den här föreläsningsserien många gånger om och jag är helt övertygad om att så gott som alla därute skulle få ut något av att lyssna på Alan Watts. Det här är den mest självklara fullpoängaren hittills i min ganska korta historia som recensent. Fem sniglar av fem möjliga!

Tags: ,